top of page

Liever (nog) niet uit eten? Zo creëer je thuis een restaurantsfeertje!

Bijgewerkt op: 16 mei 2021


Uit eten gaan kan weer, maar hélemaal onbezorgd voelt het nog niet. Blijf je liever nog even thuis? Hoe kun je dan tóch gezellig ‘uit eten’?

Aangewezen op eigen kookkunsten

Tijdens de coronacrisis zijn we meer dan ooit aangewezen op onze eigen kookkunsten. Het uitgelezen moment om een maaltijdbox te overwegen. Het concept is simpel. Je geeft aan voor hoeveel personen je wilt koken, welke maaltijden je wilt en voilà, alle ingrediënten plus recepten worden bij je thuisbezorgd. Wat niet simpel is, is een keuze maken uit de aanbieders die er zijn: De Krat, Marley Spoon, Hello Fresh noem maar op. Gelukkig kun je via Foodboxen.nl eenvoudig verschillende boxen met elkaar vergelijken. Zo zie je in een oogopslag of er in heel Nederland wordt bezorgd, of je een proefbox kunt bestellen en of er vegetarisch aanbod is.

Steun je lokale restaurants (en winkels)

Veel restaurants zijn in deze tijd extra creatief, en bieden hun menu aan om af te halen. Misschien doet jouw favoriete tentje dat ook wel? Maak je hier gebruik van, dan doe je meteen mee aan ‘Support Your Local’, omdat je de lokale ondernemers helpt. Dat geldt trouwens ook voor de winkels in de buurt. Haal je groenten eens bij de groenteboer, in plaats van de supermarkt, en je vlees bij de slager om de hoek. Zo help je je plaatselijke winkels de crisis door.


Drukte vermijden

Sowieso is boodschappen doen vandaag de dag een ander verhaal. De drukte in de supermarkt is niet aanlokkelijk, zeker niet als je het liefst zoveel mogelijk thuisblijft. Op deze pagina vind je daarom ook een overzicht van alle supermarkten en hun bezorgservice. De verschillen zijn groot, de bezorgmomenten ook, dus vergelijk het even vooraf, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.


Speel zelf voor restaurant

Mis je uit eten gaan, maar durf je het nog even niet aan om te reserveren? Op PuurGezond vind je heerlijke recepten en goede tips om zelf restaurantje mee te spelen. Misschien is dit wel dé tijd om eens zelf eens die groenteburgers te maken. Alles wat je nodig hebt is geduld, verse producten en een goed recept. Dek buiten feestelijk een tafel, of picknick eens in eigen tuin.


Aurelia Coaching - de kracht van aandacht. Erkende praktijk voor begeleiding naar fysieke en mentale gezondheid sinds 2005.


Graag onder onze begeleiding afslanken? Bezoek dan eens onze andere website: Samen Slim Afvallen.29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page