top of page

Hoe gaat het nu écht met jou?

Bijgewerkt op: 16 mei 2021
Ieder consult start met een begroeting, en altijd met een soortgelijke vraag. Hoe gaat het met je? Hoe is het met je?


Wat ik fantastisch vind, is dat ik regelmatig hoor dat mensen deze vraag al verwachten, en er daarom op voorhand al over nadenken. Is dat niet geweldig? Dat je jezelf eens de vraag stelt: hoe is het nu eigenlijk met mij? Gewoon eens stilstaan bij jezelf en voelen hoe het nu écht met je is. Dat doen we eigenlijk veel te weinig.

Dat is ook lastig. Want liever rennen we door ons leven, en voelen we het liefst niet teveel. Het antwoord dat ik vaak krijg is: tsja....wat zal ik eens zeggen? Dan zeg ik nog eens....nou, hoe het écht met je is?


Opvallend genoeg mogen negatieve gevoelens met de daarbij behorende emoties er vaak niet zijn. Bijna iedereen biedt zijn excuses aan voor tranen. Dat is toch bizar? Verdriet is normaal gedrag, van normale evenwichtige mensen. Zullen we afspreken dat we ons niet meer excuseren over dat wat we voelen en hoe we dat uiten?


Emoties zijn energie. We hebben de neiging om dat wat niet goed voelt te onderdrukken, te negeren of net te doen of ‘het er niet is’. Maar overal waar we weerstand aan bieden, wordt alleen maar groter.


Alles wat we in onszelf onderdrukken, nemen we niet serieus, we nemen onszelf dus niet serieus. En als we onszelf niet serieus nemen, ondermijnen we ons geluksgevoel. Emoties die niet gevoeld worden blijven echter aanwezig in ons systeem.


Zodra we iets gaan labelen als ‘slecht’ of ‘fout’, sturen we er juist meer energie naar toe, waardoor je nog meer negatieve gedachten gaat denken en negatieve emoties gaat voelen. Vaak hoort hier ook eet-drang naar zoetigheid bij.


Een negatieve emotie bevat informatie. Wat de informatie is, kun je onderzoeken. Misschien wil de negatieve emotie jou ergens voor beschermen? Een emotie ontstaat door gedachten die jij denkt, overtuigingen die je hebt. Het roept jou dus om er naar te luisteren, en het niet weg te wuiven of weg te eten.


Om gelukkig te zijn, dien je gelukkig te zijn met àlles wat zich aandient in jou en niet met enkel een gedeelte in jou.


Dus als ik vraag hoe gaat het met je? Dan vraag ik naar jou en niet persé naar je dieet. Denk er maar alvast over na. 😉 --- Meer over Mandy ---> www.samenslimafvallen.nl Meer over Danny ---> www.samenslimafvallen.nl


Samen Slim Afvallen met Danny & Mandy Omdat lichter leven niet zwaar moet zijn Erkende praktijk voor begeleiding naar fysieke en mentale gezondheid sinds 2005.

📬 info@praktijkaurelia.nl (Mailen voor het maken van afspraken heeft onze voorkeur) 🏡 Eindstraat 50, Drunen

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page