Blijf de griep de baas!

Bijgewerkt op: 16 mei 2021
De griep is niet leuk! Soms verlang je misschien stiekem wel naar een dagje hangen op de bank, maar dat is natuurlijk geen echte griep. Van de griep kun je echt heel erg ziek zijn.


Om de griep de baas te blijven, geven we je 14 tips. Hiermee bestrijd je de verschijnselen en verlicht je de pijn.


1. Drink heel veel (lauw) water. Dit zorgt voor een goede hydratatie zodat je lichaam niet uitdroogt en goed slijm kan afvoeren.


2. Vermijd koffie en alcohol want hierdoor verslechtert je hydratatie.


3. Gorgelen met zout water (liefst Himalayazout) reinigt je keel.


4. Spoel ook je neus met zout water en gebruik liever geen neusspray.


5. Neem een lepeltje lokale honing om de keel te verzachten. Vermijd hoestsnoepjes en -drankjes omdat hier altijd veel suiker in zit. In honing zit ook suiker maar ook belangrijke enzymen die de symptomen van griep kunnen verzachten.


6. Neem vooral veel rust. Kijk ook geen tv en laat de laptop of telefoon uit. Al je aandacht en energie gaat dan naar de genezing.


7. Eet vitamine C uit vers fruit. Wees je ervan bewust dat alleen fruit van eigen bodem wat gerijpt is onder de zon voldoende vitamine C bevat. In de winter hebben we dat helaas niet. Dus is het goed om een natuurlijk vitamine C supplement te slikken.


8. Drink groene thee; dit werkt zuiverend en herstellend.


9. Probeer gezond te eten met vooral veel groente.


10. Laat je huisgenoten kippenbouillon trekken uit echte kippenbotten. In de botten zit namelijk een ontstekingsremmend stofje.


11. Let op je hygiëne! Was je handen regelmatig.


12. Als je neus vol zit, is het gek genoeg beter om je neus op te halen dan om hem te snuiten. Door te snuiten, lopen je voorhoofdsholtes vol. Snuit dus altijd heel voorzichtig, één neusgat tegelijk. Maar het is nog beter om op te halen. 😊


13. Wanneer je een stoombad neemt, doe dit dan minstens 10 minuten. Voeg eucalyptus olie toe.


14. Een doormidden gesneden ui naast je bed, geeft verlichting aan de luchtwegen in de nacht.


Aurelia voeding, coaching & ontspanning Gezond Gewicht & Goed Gevoel Coaching. Erkende praktijk voor begeleiding naar fysieke en mentale gezondheid sinds 2005.


Graag onder onze begeleiding afslanken? Bezoek dan eens onze andere website: Samen Slim Afvallen.239 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven